Suposat frau de FCC de 12,8 milions d’euros

L’Ajuntament de Badalona denuncia que FCC hauria defraudat 12,8 milions d’euros entre 2010 i 2015, segons una auditoria.

L’Ajuntament de Badalona va anunciar dilluns que portarà a coneixement de la Fiscalia un frau de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) de 12,8 milions d’euros, anomalia detectada en una auditoria que va encarregar l’Ajuntament. Segons l’informe, FCC podria haver facturat serveis no prestats i elevat sobre-costos. En concret, l’auditoria apunta que FCC hauria defraudat 4,5 milions d’euros amb facturacions irregulars; 3,5 registrant serveis no prestats; 2,8 infradimensionant el preu del servei de recollida per acabar cobrant més per les necessitats de recollida, i 1,6 amb un augment de preus. A més s’han trobat dobles facturacions per un import de 300.000 euros.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va explicar que l’auditoria forma part d’una voluntat de control dels grans serveis externalitzats, no sense abans calificar les dades de l’informe d»intolerables» i  acusar a l’anterior govern del PP d’haver «desmantellat el servei públic de neteja«. Per la seva part, el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, va afirmar: “tot això s’hagués pogut evitar a l’anterior mandat amb una dotació de recursos humans adequada a l’Àrea d’Espais Públics i Mobilitat per garantir l’aplicació dels mecanismes de control que preveu el mateix contracte”.

Antecedents de frau

L’Ajuntament de Badalona ha decidit portar l’auditoria a coneixement de la Fiscalia després que aquesta obris una investigació per un suposat frau de 800.000 euros per part de FCC, fruit d’una denúncia de l’Ajuntament de Barcelona, per xifres irregulars en la recollida de brossa a Vila de Gràcia, l’Eixample i Ciutat Vella.

 

  Share:

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.