S’instal·len 6 noves plataformes d’autobús

L’Ajuntament de Badalona instal·la 6 noves plataformes d’autobús per millorar el servei de transport.

Durant les dues properes setmanes, s’instal·laran 6 noves plataformes d’autobús, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en diversos punts de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar l’accessibilitat de les persones usuàries del transport públic i dels vianants, reduir el temps de parada i millorar la velocitat i compliment dels horaris de les diferents línies. Les plataformes afectaran a 18 línies d’autobús.

Les plataformes s’instal·laran a l’avinguda Salvador Espriu amb carrer Pere Martell, avinguda Morera amb avinguda de Roma, carrer Francesc Layret amb carrer Sant Miquel, avinguda Martí Pujol amb carrer Filosofia, avinguda Lloreda amb carrer Vallvidrera i carrer Alella amb carrer Calella.

La plataforma del carrer Francesc Layret

L’actuació més important és la relativa a la instal·lació d’una doble plataforma a la parada del carrer Francesc Layret, de les més importants de la ciutat, amb més de 2.500 persones usuàries de mitjana al dia, amb servei a 10 línies diürnes i 3 de nocturnes. Aquesta actuació evitarà que els autobusos facin cua per aturar-se, permetrà l’aturada de dos busos de manera simultània, i millorarà la seguretat viària. L’actuació també suposarà que els autobusos realitzin menys maniobres per acostar-se, reduint el temps i millorant tant la velocitat comercial com el compliment dels horaris de pas.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha remarcat que “qualsevol millora en aquesta parada té un impacte en un gran nombre de persones de manera directa i moltes altres de manera indirecta, com aquelles que esperen en les parades següents.” I ha afegit que “aquestes mesures suposen una continuació en les millores i potenciació del transport públic com a mitjà de transport col·lectiu i menys contaminant que el vehicle privat, en la línia de les directrius que marca el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible aprovat al Ple Municipal fa uns mesos”.

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada