La mobilitat de la bicicleta en l’àmbit urbà

Debat sobre la mobilitat en bicicleta en l’àmbit urbà i interurbà

La Diputació de Barcelona organitza demà dijous, al Teatre Municipal de Montcada i Reixac, la XII Jornada tècnica de Mobilitat, en la que es tractarà sobre la mobilitat en bicicleta i com aquesta s’integra en el sistema de mobilitat urbà i interurbà. La jornada serà inaugurada a les 9 h pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, juntament amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. La cloenda de la sessió, a les 14 h, anirà a càrrec del vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras.

Fa només deu anys, l’ús de la bicicleta era minoritari en la mobilitat urbana. Gràcies a diverses actuacions, com per exemple el Bicing a Barcelona i una major sensibilització social sobre la necessitat de moure’ns de manera sostenible. En aquests darrers anys, l’ús de la bicicleta ha passat de ser pràcticament testimonial a esdevenir un vehicle més del paisatge urbà de les nostres ciutats.

La jornada permetrà oferir diferents perspectives sobre la mobilitat en bicicleta, gràcies a les aportacions d’especialistes com  Alfonso Sanz, un dels referents actuals en mobilitat sostenible i urbanisme, juntament amb l’exposició d’alguns exemples pràctics de ciutats com ara Sevilla, València, Montcada i Reixac i Cardedeu.

En un segons bloc, es podran conèixer experiències per a desenvolupar xarxes de carril bici en àmbits interurbans i metropolitans realitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 Finalment, en un tercer bloc s’aprofundirà en la gestió i ús de la xarxa ciclable a partir de la regulació de l’ús a través de les ordenances municipals com les de l’Ajuntament de Barcelona,  per abordar aspectes com la convivència entre el vianant i el ciclista des de la perspectiva de cada usuari.

Al llarg d’aquests anys, les jornades de mobilitat han esdevingut un referent per a tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada