Condemna a la banca espanyola

El Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea condemna a la banca espanyola per les clàusules sol.

El Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea ha mogut fitxa. La banca espanyola haurà de tornar els diners als clients afectats per les ‘clàusules sol’ en les seves hipoteques, per haver-hi manca de transparència i d’informació en el moment de la signatura, segons la sentència d’ahir, 21 de desembre.

D’aquesta forma, els clients que van pagar de més segons el sostre estipulat, encara que baixaren els tipus d’interès, podran recuperar els diners abonats en base a clàusules abusives, quantitats que podrien ascendir fins a 15.000 euros per cada afectat. En suma, el Banco de España calcula que són 4.200 milions d’euros el cost de la retroactivitat.

El 9 de maig del 2013, el Tribunal Suprem espanyol ja es va posicionar en contra de les clàusules sol que, d’entrada, resultaven extremadament complicades de llegir, però va limitar el temps de compensació fins al maig per evitar una caiguda del sistema financer, va esgrimir. És a dir, tot allò abonat des de la signatura del contracte fins aquell moment no podia ser reclamat.

Ara, però, la justícia europea considera incompatibles l’existència de les clàusules amb el Dret europeu i exigeix la compensació total. Minuts després de la publicació de la sentència, entitats financeres com Banco Popular i Banc Sabadell experimentaven caigudes en Borsa d’un 6%.

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.